Pijnheling

De PijnHelingMethode
Weet u dat diepe innerlijke rust pijn dragelijker maakt en genezing meer kansen biedt?
Heeft u de ervaring dat aandacht gevolgen heeft voor geneesprocessen?
Wilt u uw lichaam, bv. de lever, niet onnodig (over)belasten met pijnstillers?
Wilt u niet onnodig afhankelijk zijn van het gebruik van veel onderdrukkende medicijnen?
Wellicht kan de pijnhelingmethode dan ook u helpen met het verminderen van het gebruik van medicijnen.

Inleiding
Met deze natuurlijke methode wordt de pijn beter verdragen. Pijn vermindert hiermee en verdwijnt zelfs. Spanningen die oorzaak of gevolg zijn van pijn verminderen of verdwijnen. Velen passen deze methode reeds uit zichzelf toe, anderen zijn de methode vergeten. Met deze informatie kunt u uw voordeel doen met deze natuurlijke en wellicht al vertrouwde methode.
Mijn eigen ervaring met de PHM

In het voorjaar van 1995 had ik op een dag hoofdpijn. Ik ontdekte spontaan een methode waarmee de pijn beter was te dragen en zelfs na een korte tijd verdween.
Sindsdien heb ik die methode zelf vaak toegepast en als arts ook anderen geadviseerd. Pijn betekent natuurlijk lijden voor iemand en dat mag beslist niet verheerlijkt worden. Maar pijn kan ook helen, vandaar de naam Pijn Heling Methode (PHM). Vele patiƫnten met pijn heb ik sindsdien hiermee kunnen helpen, vele die met pijn de spreekkamer binnenkwamen konden met pijnvermindering en zelfs pijnvrij deze verlaten. Uiteraard komt pijn weer terug als de ziekte die pijn veroorzaakt blijft bestaan, maar ook dan heeft de PHM zin, omdat je zo het genezingsproces ondersteunt.

Vele methoden die er op lijken…
Vaak werd er gedacht dat men de methode al kende, maar bijna altijd bleek weer dat het een andere methode was die er wel enigszins op leek, maar die toch net anders was.
Zo is er een methode, waarbij je moet gaan kijken of bedenken wat de pijn jou wil zeggen. Bij de PHM, moet je juist niet iets bekijken of bedenken. Er is een methode, waarbij je positieve aandacht moet schenken aan de pijn. Bij PHM moet je je niet bezighouden met positieve en niet met negatieve aandacht. Je hebt ook de methode waarbij je de pijn als het ware met je inademing moet omvatten. Bij de PHM moet je niet letten op de ademhaling, gewoon doorademen zoals altijd. De PHM doet, indien goed toegepast, rustiger ademen. Dan is er een methode waarbij je je moet inbeelden dat je geen pijn hebt. Bij de PHM moet je je niets inbeelden, niets wegdenken. Er zijn methoden, waarbij je je eerst moet ontspannen. Bij de PHM hoeft dat niet, de PHM verlicht zelf de spanning in het lichaam. Bij de haptonomie moet je als het ware in de pijn gaan. Of men met welke methode dan ook tot dezelfde natuurlijke toestand van optimale ontspanning komt als met de PHM kan iedereen zelf bepalen wanneer hij/zij de website goed leest. Vele methoden lijken op de PHM, maar vele methoden zijn toch net iets anders.

Lees meer over:

Werking
Methodebeschrijving

Waarschuwing

Oproep

Painhealing method

Schmerzenheilungsmethode

P.H. Meuwese, Hilversum, 15102002