Zuurbase

5. Bij een gezonde leefstijl gaat het om de juiste dosering van activiteit en resetting
De juiste dosering van alles, wat je tot je neemt, wat je overkomt en wat je doet of laat, kan het verschil maken tussen gezond en ziek.
Ook het faciliteren van momenten van rust voor een juiste kwaliteit van herbronnen en resetten moet gedoseerd worden.
PARACELSUS,
de nestor van de (bio)chemie, stelt dat een overmaat aan zuur in het lichaam invloed uitoefent op het ontstaan van ziekten. Hij stelde tevens dat om gezond te blijven en gezond te worden je moet kunnen doseren. Ook het nemen van innerlijke rust ter bevordering van het opbouwen van alkalische reserve in afwisseling met het ingaan in activiteit die zuuroverbelasting tot gevold kan hebben moet gedoseerd worden. Zo is het bv. in het algemeen verstandig om niet de gehele dag continu te blijven rennen en niet de gehele dag interactief met je smartphone bezig te zijn. Ook is het in het algemeen verstandig om niet de gehele dag in bed te blijven liggen.
Door onze leefstijl kunnen wij de schommelingen in ons interne milieu optimaliseren.
Zo kunnen wij belangrijke bijdragen leveren aan de telkens terugkerende noodzakelijke voldoende verlichting van de belasting voor de cellen en aan gezond leven van de cellen.
Leefstijlgeneeskunde richt zich met name op de juiste dosering en afwisseling in beweging, ademhaling, spijsvertering, keuze van voeding en drank, afwisseling in activiteiten en rust, waken en slapen en zwellen en krimpen van de archetypen. Op deze manier wordt een optimale resetting van de celstofwisseling ten bate van het herstelvermogen bevorderd.

P.H. Meuwese, Hilversum 16022016